menu
  1. Home
  2. E-commerce - een wereld van mogelijkheden

E-commerce - een wereld van mogelijkheden

E-commerce is alomtegenwoordig. Steeds meer producenten en consumenten willen hun pakket in een duurzame verpakking laten bezorgen. VPK's uitgebreide ontwerpfaciliteiten, aanwezig in alle landen waar onze sites gevestigd zijn, kunnen je door het specificatieproces voor de ideale e-commerce verpakking leiden. De verpakking, perfect ontworpen voor jouw product of merk, kan visuele impact bieden, maximale bescherming - of allebei!
Simon Astrop_VPK UK_IE Simon Astrop, Head of Design bij VPK UK & Ireland legt uit waarom merkimpact voor e-commerce verpakkingen zo belangrijk is. 

Hoe kunnen golfkartonverpakkingen een wow-factor geven?

De groei van de e-commercesector biedt een enorm potentieel voor de golfkartonmarkt en een opvallende bedrukte doos maakt nu deel uit van het vergroten van de merkbekendheid. Door de aanhoudende pandemie hoeft men bij het online shoppen niet meer in fysieke winkels te kopen, maar dat betekent niet dat merken de wow-factor hoeven te verliezen.

De pandemie heeft e-commerce enorm doen toenemen, maar welke andere redenen hebben de groei in deze sector mogelijk gemaakt? 

YouTube's 'unboxing' fenomeen, waarbij enthousiaste consumenten verpakkingen uitpakken en openen en deze ervaring vastleggen op beeld en uploaden op het web, maakt dat merkeigenaars zich steeds meer bewust worden van het belang van exellente e-commerce verpakkingen.
 
Innovative bicycle box for Cowboy e-bikes with great unpacking experience

Wat voor golfkartonnen concepten helpen bij merkimpact? 

Een golfkartonnen e-commerce verpakking moet op het punt van contact een interactie met de klant kunnen aangaan. Als de doos aan de binnenkant decoratief bedrukt is, helpt dit merkeigenaren en e-commerce retailers ook om eventuele transportschade of kreuken die tijdens het transportproces aan de buitenkant van de doos kunnen ontstaan, visueel te compenseren.
Tijdens het ontwerpproces kunnen we productbescherming inbouwen met het extra voordeel van een grotere visuele impact. Onze dozen met bedrukking aan de binnenzijde kunnen momenteel worden geproduceerd op B- en RP-golfkarton voor een betere bescherming van het product, maar bieden de klant ook talrijke mogelijkheden om zijn merk te promoten. 
 
e-commerce_protecting products

Het gebruik van een te veel aan verpakkingsmateriaal is een aandachtspunt. Hoe kunnen we hier vanuit designperspectief rekening mee houden?

De sector wordt vaak bekritiseerd voor het gebruik van een te veel aan verpakkingsmateriaal in vergelijking met het product. Over het algemeen wordt dat onnodig gebruik door structureel ontworpen golfkartonverpakkingen geĆ«limineerd. Het afstemmen van de verpakking op het product zal nog relevanter worden naarmate de e-commercemarkt blijft groeien.  

Hoe zit het met het integreren van milieuoverwegingen in e-commerce ontwerpen?

Milieuoverwegingen stuwen ook de vraag naar vezelgebaseerde e-commerce verpakkingsoplossingen en bieden merkeigenaars en retailers een duurzame en gemakkelijk recycleerbare manier om zich te differentiƫren. Golfkarton biedt een ideale oplossing voor e-commerce - een duurzame maar impactvolle mogelijkheid om een product te verkopen - en te verzenden.
 

Op zoek naar een e-commerce verpakking?

Contacteer ons vrijblijvend met al jouw vragen. Wij zitten met plezier samen om naar jou te luisteren en ons uitgebreid assortiment aan verpakkingen voor te stellen. Tot binnenkort?

Contacteer ons