test
test

Duurzame foodbox voor Mealhero

We kennen het allemaal. Na een drukke en lange werkdag komen we thuis en willen we nog een gezonde en lekkere maaltijd bereiden. De realiteit is echter dat het ons vaak ontbreekt aan tijd, inspiratie of motivatie en dan grijpen we snel naar een ongezonde oplossing. Dat is dan buiten Mealhero gerekend, een jonge Belgische start-up die vriesverse maaltijden aan huis levert, helemaal van A tot Z door jou samengesteld én verpakt in een creatie van VPK.

Mealhero steamer

Lekker gezond eten makkelijk maken

Het idee ontstond uit de behoefte om, ondanks onze drukke levensstijl, toch nog een gezonde en lekkere verse maaltijd op tafel te zetten. De drie jonge ondernemers achter Mealhero hebben een duidelijk doel voor ogen: lekker gezond eten makkelijk maken.

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Heel eenvoudig.

Wanneer je zelf een Mealhero wil worden, start je met het kiezen van je plan. Wekelijks heb je de keuze uit maar liefst 30 gevarieerde maaltijden, bedacht door de eigen Mealhero chefs. De ingrediënten worden gekruid, versneden en meteen vriesvers ingevroren. Je kan alles zo tot 6 maanden bewaren in je diepvries. Daardoor wordt de hoeveelheid foodwaste beperkt, wat onze planeet ten goede komt.
Mealhero_steamer in use
Het bereiden van de maaltijden gebeurt aan de hand van hun slimme stomer die verbonden is met een app. De stomer bestaat uit drie stoommandjes en een scansysteem dat de barcodes op de etiketten van de verpakkingen herkent. Zo weet de stomer exact wat de gaartijd is van elk ingrediënt. Je plaatst alles in de juiste mandjes, drukt op de startknop en 20 minuten later kan je aan tafel. De slimme stomer kan je bij Mealhero huren zo lang je plan loopt. Starten, stoppen en pauzeren van je plan doe je wanneer je wil. Flexibiliteit ten top!

Na het plaatsen van je bestelling wordt jouw foodbox aan huis geleverd, en dat in België en Nederland. Het bezorgingsmoment wordt elke vier weken ingepland en kies je helemaal zelf. Alweer een bewuste keuze van Mealhero om zo de impact van het verkeer op het milieu te verminderen. 

Duurzaamheid vormt dus op alle vlakken een belangrijk aspect. Een duurzame verpakking kon dus niet ontbreken. Daarvoor klopten ze aan bij VPK.
Mealhero-paperbag

Van papieren zak naar golfkartonnen foodbox

Tijdens het eerste jaar van Mealhero werden de ingrediënten in papieren zakken aan huis geleverd. Gedurende het orderpikken bracht deze verpakkingsmethode echter heel wat extra werk met zich mee. De zakken moesten open gehouden worden om de voeding erin te stoppen en achteraf terug dichtgevouwen en- geniet worden om ze te sluiten. Bovendien konden de papieren zakken ook niet de nodige stevigheid en bescherming bieden. Het werd voor de initiatiefnemers vrij snel duidelijk dat dit een pak efficiënter kon.

VPK was geen onbekende voor Mealhero. We werkten al eerder samen voor de creatie en productie van de dozen waarin de slimme stomer wordt geleverd. Dankzij onze one-stop-shopping aanpak biedt VPK een compleet assortiment aan zijn klanten, van standaard verpakkingsoplossingen tot trendy marketingverpakkingen. Het was slechts een kleine stap om ook voor de foodboxen te kijken naar een geoptimaliseerde oplossing. Dat bracht als voordeel dat Mealhero niet op zoek hoefde te gaan naar een nieuwe leverancier, maar ook hiervoor kon samenwerken met VPK als betrouwbare partner.
 
Mealhero box
Zo gezegd, zo gedaan. Ons Design en Expertise team boog zich over het idee om een stevige foodbox te ontwikkelen die een geïntegreerd onderdeel vormt van het bestel- en leverproces.

Aan de hand van een uitgebreide analyse werkten we een oplossing uit die perfect beantwoordde aan de noden van Mealhero, steeds rekening houdende met wat productietechnisch mogelijk was.

Voor het productieproces was het belangrijk om een snelle en eenvoudige handling te garanderen. Hiervoor werd er een handig plooisysteem voorzien waardoor de boxen eenvoudig opgezet kunnen worden en er geen extra materiaal nodig is zoals nietjes of tape. Bovenaan de box werd er een plooibaar handvat voorzien. 
Mealhero foodbox
Het eindresultaat werd een volledig op maat gemaakte box die geschikt is voor gebruik in koeltransport, die de maximale capaciteit benut zodat er zo weinig mogelijk ruimte verloren gaat én die bovendien stevig genoeg is. Grote bestellingen wegen algauw tot 5kg. 

Het ontwerp werd uitvoerig getest inclusief het nodige pas- en meetwerk. Na goedkeuring van het model zorgde Mealhero voor de opvallende branding van de doos. Ook hier werden de nodige tests gedaan zodat het kleurgebruik on-point was!
Mealhero foodbox_open
Resultaten

Mealhero streeft ernaar om met zijn foodboxen de meest duurzame optie aan te bieden aan zijn klanten. Door te kiezen voor een verpakking in golfkarton, gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal én opnieuw 100% recycleerbaar, dragen ze hun steentje bij aan een groenere planeet. 

Door het handige plooisysteem werd er tijdens het productieproces interne tijdswinst geboekt. De meerkost van de dozen in vergelijking met de papieren zakken wordt op die manier gecompenseerd. Bovendien waren er in het verleden dubbel zo veel papieren zakken dan dozen nodig om dezelfde hoeveelheid voeding te verpakken. Een duidelijk meetbaar voordeel van deze omschakeling naar een verpakking in golfkarton.

De foodbox ziet er stevig en hip uit. Met zijn catchy design geeft deze niet alleen extra zichtbaarheid aan het merk, maar oogt hij ook een pak netter en professioneler. Het plooibare handvat heeft als bijkomend voordeel dat de foodboxen makkelijk kunnen gestapeld worden tijdens het transport en overhandigd worden aan de eindklant.

Een win-win voor alle schakels binnen het proces, van productie en transport tot bij de eindklant.
 

Mealhero aan het woord

“De samenwerking met VPK verloopt goed. Sinds onze opstart in 2018 met de doos voor de slimme stomer en onze huidige foodbox zijn we ondertussen opnieuw samen aan het nadenken om deze nog meer te optimaliseren. Waar we in het verleden bij andere leveranciers vaak een standaard oplossing aangeboden kregen, zijn de designers van VPK écht mee met ons. We houden van snel schakelen en ook daar stelt VPK niet teleur!”

Anton Claeys – Co-founder Mealhero

 

Ook op zoek naar een duurzame verpakkingsoplossing?

Ben je ook op zoek naar een duurzame verpakkingsoplossing en een partner die met je meedenkt en net dat stapje verder gaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons gepassioneerd sales- en designteam helpt je graag verder om een oplossing op maat uit te werken.

Contacteer ons