menu
 1. Home
 2. Belgische VPK Packaging divisie wint tweemaal goud en tweemaal zilver op EFTA-Benelux Flexo Awards

Belgische VPK Packaging divisie wint tweemaal goud en tweemaal zilver op EFTA-Benelux Flexo Awards

Op 7 november zette EFTA Benelux de flexografische industrie in de kijker. De tweejaarlijkse awards voor beste flexografische bedrukking vonden plaats in het Hilton hotel in Antwerpen. De Belgische divisie van VPK Packaging ontving maar liefst vier awards, waaronder tweemaal goud en tweemaal zilver.

Awards binnen categorieën ‘coated’ én ‘uncoated’

Op 7 november vond in het Hilton Antwerpen de 3e EFTA-Benelux Flexo Awards uitreiking plaats. De uitreiking wordt elke twee jaar georganiseerd. De jury bestond dit jaar uit 5 leden, ieder van hen een deskundige binnen de flexografische industrie, verpakkingssector of merkeigenaars. De Belgische VPK Packaging divisie ging aan de haal met vier awards: tweemaal goud en tweemaal zilver. Deze inzendingen wonnen in de categorie ‘coated’:

 • Gouden award: golfkarton tray van Danone voor verse kaas
 • Zilver award: golfkarton tray van Snack Food Poco Loco voor de tortilla snack box

 • Ook in de categorie ‘uncoated’ mochten we goud en zilver in ontvangst nemen:

 • Gouden award: amerikaanse doos van Q8 Oils voor motorolieproducten
 • Zilver award: shelf-ready packaging van Les Délices d’Augustin voor snoepgoedproducten
 • Voor de tweede keer op rij in de prijzen

  Ook tijdens de vorige editie, in 2017, viel het drukwerk van de Belgische verpakkingsdivisie in de prijzen. Al doen VPK’s verpakkingen het dit jaar nóg iets beter dan twee jaar geleden, toen tweemaal goud en eenmaal brons werd binnengehaald. 

  Business Unit Manager Patrick Leclercq: “Door innovatief design en continue investering in de nieuwste druktechnieken, vervult golfkarton verpakking steeds vaker de rol  van een écht merkondersteunende verpakkingsoplossing. Beide winnende verpakkingen binnen de non-coated categorie produceren we op de recente casemaker in Oudegem, een technologisch pareltje. Onze site in Erembodegem wist de beide awards binnen de categorie coated binnen te halen, dankzij de ervaren teams aan de Master Flex machine. Maar de erkenning gaat uit naar ons voltallig team, van werkvoorbereiding over operatoren, engineers en verkoopdiensten!”