test
test
  1. Home
  2. Doorlopende investering in de nieuwste drukapparatuur bij Rigid

Doorlopende investering in de nieuwste drukapparatuur bij Rigid

Eerder dit jaar bestelde VPK een nieuwe roterende stempelpers en een flexomappenlijmer op de locaties van Rigid in Desborough in het VK en Limerick in Ierland.

Nieuwe roterende stempelpers met hoge precisie voor Desborough

De 4-kleuren Göpfert Evolution van Desborough is een van de meest nauwkeurige flexostempelpersen van dit moment. Met een maximale snelheid van 15.000 vellen per uur, wordt de capaciteit van het terrein met 14 miljoen m² uitgebreid. Om een maximale productiviteit te garanderen, is de machine uitgerust met een invoer-, schakelaar- en palletiseersysteem.

“De installatie van deze machine is nog een extra stap om ervoor te zorgen dat we de activiteiten op onze locaties te Selby en Desborough hebben gespiegeld", aldus Julian Freeman, sales- & marketingdirecteur van de Rigid Group. “Het opzetten van gespiegelde operaties waarborgt onze bedrijfscontinuïteit, onderdeel van de algemene strategie van VPK, en het verbetert bovendien de service voor onze klanten.”Dit is de derde flexo-stempelpersmachine van Göpfert die door Rigid Containers in het Verenigd Koninkrijk wordt geïnstalleerd. Naast de nieuwe lijn in Desborough exploiteert het bedrijf twee Göpfert-machines in de vestiging in Selby, Yorkshire.

Doorlopende investeringen voor recente acquisitie in Limerick


Na de overname van ICS Europaks vorig jaar zijn er verschillende investeringen gedaan in de vestiging van Rigid in Limerick, Ierland. Nieuwe software voor de planning van fabrieken en het verzamelen van gegevens op de werkvloer werd uitgerold, recepties en kantoorruimtes werden gerenoveerd en Rigid-branding werd geïnstalleerd. De belangrijkste investering om de productiviteit van de fabriek te verhogen was de installatie van een Bobst FFG 924 NT, met voorvoeder van Bobst, in-line omsnoermachine van Mosca bundelband en Dücker Corrpal-palletiseerlijn.

Om een maximale productiviteit van de gehele verwerkingsafdeling te garanderen, is een eind-van-de-lijn transportbandsysteem van Dücker - dat de voltooide pallets naar een palletverpakkingsmachine van Mosca voert - en een polyverpakkingslijn toegevoegd. Elke pallet verlaat de fabriek nu volledig verpakt in krimpfolie om een perfecte palletpresentatie bij de klant te garanderen.

De nieuwe flexostempelpersen voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige schapklare verpakkingen. De totale investering voor beide drukmachines bedraagt ongeveer 10 miljoen euro. VPK heeft zwaar geïnvesteerd in machines en mensen in haar 40 vestigingen in 13 verschillende landen om de dienstverlening aan haar groeiende klantenkring voortdurend te verbeteren. Deze trend zet zich ook voort voor het in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gevestigde, volledig in eigendom zijnde dochterbedrijf Rigid.


Meer over de groei op lange termijn van Rigid

Sinds de overname door VPK in 2000 heeft Rigid een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dankzij een uitgebreid investeringsplan werd Desborough omgevormd tot de hoofdlocatie, De capaciteit van greenfields in Wellington en Selby werd verhoogd en de recente overname in Ierland versterkte de geografische spreiding. De netto-omzet is sindsdien gestegen van 18 miljoen Britse pond tot 100 miljoen Britse pond.