test
  1. Cartonneries de Wallonie investeert in nieuwe digitale printer

Cartonneries de Wallonie investeert in nieuwe digitale printer

VPK’s vestiging in Courcelles, Cartonneries de Wallonie (CDW), is gespecialiseerd in kleine tot middelgrote oplages en digitale bedrukking. Door de investering in een nieuwe digitale printer zal de vestiging een hogere productkwaliteit, een ruimer gamma en betere dienstverlening kunnen bieden.

Snel, eenvoudig en voordelig bedrukken

Een digitale printer versnelt en vereenvoudigt het printproces voor kleine volumes. Stéphane Nennen, Regio Manager Wallonië, legt uit: “Flexobedrukking met waterinkten is tot op vandaag de meest gebruikte druktechniek binnen de golfkartonindustrie. Daarvoor vervaardigen we per ontwerp een nieuw cliché dat de nodige inkten opneemt en waarmee we de dozen bedrukken. Dat is weinig flexibel voor kleinere bedrijven of bedrijven die slechts kleine oplages per ontwerp nodig hebben.” Dankzij de nieuwe digitale printer elimineren we die stap. De printer weet genoeg met een digitaal pdf-bestand waarin alle drukinstructies opgenomen zijn. 

“Momenteel zijn er twee verschillende digitale bedrukkingstechnologieën op de markt: uv-technologie en watertechnologie”, zegt Stéphane. “Wij hebben gekozen voor uv-technologie omdat we op die manier meer platen per uur kunnen verwerken.” We kochten een printmachine aan van het merk DURST met een maximale plaatafmeting van 2500mm op 3200mm, de grootste plaatverwerker op de markt. De vestiging hoopt zo jaarlijks meer dan 1 miljoen m2 karton te verwerken. “De nieuwe machine zullen we tijdens het productieproces aansluiten op een nieuwe digitale stansmachine van het merk ZUND die eveneens zulke grote platen kan verwerken. Door die grote afmetingen, kunnen we ook een ruimer productgamma aanbieden dan voorheen”, aldus Stéphane.
Het team bracht alvast alles in gereedheid zodat de levering en installatie in juni vlotjes kunnen verlopen. In augustus komt ook de nieuwe digitale stansmachine erbij. “De zomermaanden zullen we benutten om het personeel op te leiden en testproducties uit te voeren om in september een vliegende start te kunnen nemen”, vertelt Stéphane enthousiast.

Welke klanten hier vooral baat bij hebben? Opstartende bedrijfstakken op zoek naar beperktere oplagen, e-commerce klanten met focus op verhoogde merkbeleving - zoals bij deze Suitcase-verpakking of specifieke productontwikkelingen in de context van de war on plastics. Ook seizoensgebonden artikelen met wisselende verpakkingsnoden zijn gebaat bij maximale flexibiliteit. 

Nóg betere service voor uw display-artikelen

De nieuwe aanwinst zal ook de collega’s van de Display-afdeling verder ondersteunen. Patrick Leclercq, Business Unit Manager Golfkarton België, verduidelijkt de meerwaarde: “Onze Display-afdeling is gespecialiseerd in allerhande POS-materialen en marketingdisplays zoals de fameuze uitgesneden borden die je ziet in cinemazalen of de displays in winkels die tijdelijke of seizoensgebonden promoties in de kijker zetten. Aangezien dat echte eye-catchers zijn, verwachten onze klanten een ongeëvenaarde bedrukkingskwaliteit. De oplages zijn echter beperkt en het ontwerp verschilt per seizoen of promotie. Een bedrukkingsmachine die snel, kwalitatief en voordelig werk levert, biedt in dat opzicht alleen maar voordelen voor onze klanten.”

Digitale print voor uw verpakkingen

Samen gaan we op zoek naar de beste print- of drukmethode voor uw verpakking. Onze mensen staan u graag bij in het onderzoeken van de verschillende productiewijzen. 

Contacteer ons