menu
  1. Home
  2. Eerste Mitsubishi Evol casemaker in Viallon Emballage

Eerste Mitsubishi Evol casemaker in Viallon Emballage

Met de installatie van een nieuwe Mitsubishi Heavy Industries Evol 100 casemaker heeft VPK haar eerste investering in Viallon Emballage voltooid, sinds een jaar trots lid van onze VPK Group. Met zijn hoge efficiëntie en uitstekende stansmogelijkheden zal het de eerste EVOL zijn die in Frankrijk wordt geïnstalleerd en de achtste binnen VPK Group.

Giovanni Bettini, Commercieel Directeur van Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Europa, is verheugd dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met VPK en Viallon Emballage voor de levering van een EVOL 100 hoge snelheid flexo folder-gluer casemaker, uitgerust met een MPF pre-feeder. De lijn wordt momenteel opgevoerd in de fabriek van Viallon in Saint-Just-Malmont en werd begin november 2021 in gebruik genomen.
Viallon Emballage, lid van VPK Group, heeft voor de nieuwe casemaker gekozen op basis van zijn bewezen hoge efficiëntie en zijn uitstekende stansmogelijkheden.

"We zijn verheugd deze overeenkomst met Viallon Emballage en VPK Group te hebben gesloten", bevestigt Giovanni Bettini. “Voor ons betekent dit ook dat het de eerste EVOL zal zijn die in Frankrijk wordt geïnstalleerd. Maar het bevestigt ook opnieuw onze uitstekende relatie met VPK Group, die Mitsubishi-golfkartonmachines en verwerkingslijnen beheert in hun snel groeiende activiteiten. Dit wordt de achtste EVOL en de tweede MPF-prefeeder binnen VPK. De EVOL zal ook de nieuwste ontwikkelingen bevatten op het gebied van roterend stansen: het voorgemonteerde pinsysteem en het ringvergrendelingssysteem”.
Christian en Christophe Viallon, respectievelijk lid van de raad van bestuur en algemeen directeur van Viallon Emballage, lichten hun beslissing om voor de MHI EVOL te gaan toe: “De Viallon-fabriek in Saint-Just-Malmont is een zeer efficiënte fabriek, gericht op korte runs en kwalitatieve eindproducten. De fabriek had een casemaker nodig om extra capaciteit te brengen om de groeiende marktpositie van Viallon in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en daarbuiten te ondersteunen. Op basis van het uitstekende track record van de EVOL binnen de VPK Group lag de keuze voor de hand. Deze investering zal de positie van VPK in Frankrijk verder versterken en we zijn er trots op dat we al hebben geïnvesteerd in dit ambitieuze project, amper een jaar nadat we de alliantie met Viallon Emballage hebben gesloten."

"Met 7 geïntegreerde en goed geïnvesteerde golfkartonfabrieken is VPK een belangrijke speler in Frankrijk geworden die klanten in het hele land kan leveren", voegt Philippe Tran, Managing Director van VPK France, toe.