menu
  1. Home
  2. Eerste Frans hoogstapelmagazijn voor golfkartonnen verpakkingen: knap staaltje innovatie voor Ondulys

Eerste Frans hoogstapelmagazijn voor golfkartonnen verpakkingen: knap staaltje innovatie voor Ondulys

In Saint-Quentin, Frankrijk, is de bouw van het eerste Franse geautomatiseerd hoogstapelmagazijn voor golfkarton verpakkingen afgerond. Dankzij deze unieke investering kan de output de komende jaren verder opgevoerd worden. De ecologische voetafdruk verkleint. Kwaliteit en service gaan vooruit. Het project kadert in een langetermijnvisie voor de Franse vlaggenschipsite van de divisie Ondulys.

Innovatie en digitale integratie dragen bij tot betere service voor klanten

Het nieuwe hoogstapelmagazijn zorgt voor heel wat logistieke voordelen. De capaciteit verdubbelt, wat zorgt voor grotere flexibiliteit en verkorte levertermijnen. Ook de bescherming van de goederen, de paletten én de kwaliteit van de palletisatie gaan erop vooruit dankzij de geautomatiseerde kwaliteitsdetectie en handling van de paletten.

Het warehouse management systeem is geconnecteerd met een 3D vrachtwagenbeladingstool voor een optimale vulgraad van de vrachtwagen. Elke vrachtwagen is bovendien ook uitgerust met een track-&tracesysteem, zodat belading just-in-time kan gebeuren. 

Philippe Tran, Managing Director van Ondulys: “Het nieuwe hoogstapelmagazijn in Saint-Quentin is het neusje van de zalm op het vlak van innovatie en digitale transformatie. In Frankijk is dit zelfs uniek in de sector. Dankzij de verdubbeling van de opslagcapaciteit, kunnen we onze output gevoelig verhogen in de komende jaren. En het zal bijdragen tot verbeterde productkwaliteit, voorraadbeheer en responstijden. Ik verheug me erop om dit indrukwekkend staaltje innovatie te delen met onze klanten.”

Betere ecologische voetafdruk door verminderde energiebehoefte en lagere CO² uitstoot

Ook op ecologisch vlak laten de voordelen van een volledig geautomatiseerd en geconnecteerd hoogstapelmagazijn zich duidelijk voelen.
  • Gemiddeld neemt een hoogstapelmagazijn 40% minder ruimte in dan een traditioneel magazijn. 
  • Productschade wordt tot een minimum herleid dankzij geautomatiseerde handling. 
  • De energiebehoefte ligt aanzienlijk lager dan die van een traditioneel magazijn. 
  • Bijkomend verlaagt de CO²-uitstoot door vrachtvervoer naar externe opslagplaatsen uit te schakelen.
Het nieuwe magazijn heeft een grondoppervlakte van 6000 m², ten opzichte van een totale opslagcapaciteit van 25000 m² ofwel 18000 gevulde paletten van om en bij de 2 m hoogte. Per uur kan de site 240 paletten in- en uitvoeren. De installatie is 37 m hoog. De totale investeringskost voor het project bedraagt dan ook 20 miljoen euro.

Op dit ogenblik onderwerpen we alle technische installaties en de software aan uitvoerige tests. Vanaf het najaar wordt het magazijn stelselmatig in gebruik genomen en voltooien we het groenplan. Naar verwachting zal eind 2019 alle nabijgelegen opslagcapaciteit ondergebracht zijn in het nieuwe hoogstapelmagazijn.

Ondulys Saint-Quentin: vlaggenschipsite binnen de Franse divisie

De afgelopen 10 jaar werd grondig geïnvesteerd in de uitbouw van de productiesite in Saint-Quentin. In 2009, kort na de overname van de site door VPK Packaging Group, werd een nieuwe golfkartonmachine geïnstalleerd. In de daaropvolgende jaren werden nieuwe verwerkingsmachines aangekocht, waaronder een state-of-the-art casemaker, stansmachines en handlingsystemen. In 2015 werd een mezzanine toegevoegd en het WIP-veld volledig vernieuwd. Eerder dit jaar behaalde de site het BRC A-niveau. 

Meer weten over Ondulys, de Franse golfkartondivisie van VPK?

Of u nu op zoek bent naar grote of kleine oplagen, enkelzijdig golfkarton, enkele, dubbele of driedubbele golf: dankzij een netwerk van 11 sites kan Ondulys de meest uiteenlopende klantennoden beantwoorden. Ontdek het volledige aanbod van Ondulys.
Meer info