test
test
  1. Nieuw magazijn voor VPK Packaging in Raamsdonksveer

Nieuw magazijn in Raamsdonksveer: de volgende stap naar superieure optimalisatie

Nederland - Na de investeringen van 2017 in de Nederlandse vestiging van VPK was een grotere behoefte aan opslag noodzakelijk. VPK Packaging heeft daarom het terrein en de gebouwen aan de overkant van de straat gekocht, met een totaal oppervlakte van 20.000 vierkante meter.

De VPK Packaging-locatie in Raamsdonksveer is in 1994 geopend als eerste schakel in een voortdurende , internationale expansie. Door de succesvolle groeistrategie werd al heel snel een tweede productiehal gekocht om de supply chain te optimaliseren. De afgelopen vijf jaar heeft VPK Packaging sterk geïnvesteerd in de nieuwste productiemachines en technologieën. Deze investeringen zijn gericht op het verbeteren van leveringstermijnen en een hogere kwaliteit van eindproducten.

Eerdere investeringen

In 2017 investeerde VPK Packaging meer dan 20 miljoen euro in machinebouw en logistiek voor het uitbreiden van de productie van golfkarton. Het gehele project was gericht op het verbeteren van levertijden, kwaliteit en efficiëntie.
De productie- en verwerkingscapaciteit verbeterde aanzienlijk. Het WIP-veld werd uitgebreid van een enkel dek naar een dubbeldek, wat de interne logistieke stroom van de locatie heeft geoptimaliseerd en een grotere productiecapaciteit mogelijk heeft gemaakt. De daaropvolgende bouw van een nieuwe golfkartonmachine van Mitsubishi Heavy Industries Europe, heeft de productiecapaciteit van golfkarton bijna verdubbeld. De machine is 2,80 meter breed en bereikt een indrukwekkende productiesnelheid van 400 meter per minuut. Ten slotte zorgde de investering in een Mitsubishi EVOL 100-boxmaker voor een verhoogde verpakkingscapaciteit van Amerikaanse dozen. De vierkleurenmachine produceert tot 350 dozen per minuut met de beste vouw-, lijm- en afdrukkwaliteit. Bovendien zorgde de investering in een Bobst Mastercut-lijn voor een hogere kwaliteit en kortere levertijden.

Investering in nieuw magazijn

Na de investeringen van 2017 was meer opslag noodzakelijk. VPK Packaging heeft het terrein en de gebouwen aan de overkant van de straat gekocht, met een totaal oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Eerder maakte VPK gebruik van twee externe magazijnen die nu niet meer nodig zijn, omdat het aangekochte magazijn de nodige voorraadcapaciteit biedt. Aangezien deze zich recht voor de fabriek van VPK Raamsdonksveer bevindt heeft deze acquisitie geleid tot meer efficiëntie en kortere levertijden.
De investering biedt de mogelijkheid voor optimalisatie van transport en ruimte. Er bestaat op de lange termijn de mogelijkheid om te investeren in een brug om het transport naar de overkant van de straat efficiënter en duurzamer te maken. Daarom fungeert deze investering als verzekering voor de toekomst.