menu
  1. Home
  2. Nieuwe Peterson locatie in Halden Noorwegen

Nieuwe flagship productielocatie voor peterson

Noorwegen - Peterson, een van de leidende spelers in de Scandinavische verpakkingsindustrie, kondigt de bouw aan van een nieuwe Noorse flagship-productielocatie in Halden. Bedrijfsactiviteiten die momenteel in het stadscentrum van Sarpsborg worden uitgevoerd zullen naar de nieuwe locatie worden overgebracht.

Peterson, een van de grootste spelers in de Scandinavische verpakkingsindustrie, kondigt de bouw aan van een Noorse flagship-productielocatie in Halden, Noorwegen. Bedrijfsactiviteiten die momenteel in het stadscentrum van Sarpsborg worden uitgevoerd zullen naar de nieuwe locatie worden overgebracht. De efficiëntie van de nieuwe fabriek, die een nog hogere leverbetrouwbaarheid en kortere levertijden mogelijk maakt, zal een duidelijke meerwaarde zijn voor klanten en zal Peterson helpen voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie voor de 4.0-industrie van de toekomst.
New flagship production site for Peterson
Visualisatie van de nieuwe Peterson-productielocatie in Halden, Noorwegen

Ultramoderne fabriek dankzij volledige nieuwbouw

De nieuwe fabriek in Halden wordt uniek omdat het volledig nieuwe project een state-of-the-art opzet mogelijk maakt. Hiervoor zal de productieapparatuur volledig worden vernieuwd. Eindproducten worden opgeslagen en gedistribueerd vanuit een nieuw hoogbouwmagazijn, waarbij alle digitale productiesystemen volledig zullen zijn geïntegreerd. Het hoogbouwmagazijn biedt uitzonderlijke commerciële voordelen op het gebied van leverbetrouwbaarheid en levertijden. De totale productiecapaciteit zal aanzienlijk toenemen. Naar verwacht wordt deze locatie in de herfst van 2019 opgeleverd.

“Peterson heeft een lange geschiedenis in de regio Østfold. Daarom zijn we erg verheugd om te investeren in een gloednieuwe fabriek in hetzelfde gebied, dicht bij onze klanten. We zullen onze klanten verbeterde kwaliteit en service kunnen bieden. De herbouw is een solide langetermijninvestering voor de toekomst van Peterson en voor onze klanten“, aldus Dan Johannessen, Managing Director van Peterson.

Bedrijfsvisie op lange termijn en strategie opnieuw bevestigd.

In 2017 kondigde Peterson kort na de overname door VPK Packaging Group en Klingele al een investeringsprogramma aan dat de gehele Scandinavische regio bestrijkt. Beide aandeelhouders herbevestigen nu hun langetermijnvisie en strategie voor de Scandinavische markt. Door de gedeelde shareholder structuur heeft Peterson ook een belangrijke positie verkregen in Blue Box Partners, een verpakkingsalliantie, die toegang biedt tot een Europees netwerk voor duurzame verpakkingen.

“Het overplaatsen van bedrijfsactiviteiten van Sarpsborg naar Halden zal de marktleidende positie van Peterson ondersteunen en ons een uniek platform bieden om voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie, waardoor wij volledig uitgerust zullen zijn om mee te kunnen draaien in de 4.0-industrie”, aldus Dan Johannessen.

Peterson is een onafhankelijk Scandinavisch bedrijf, in handen van VPK Packaging Group en Klingele, twee familiebedrijf-fabrikanten van verpakkingen, die een langetermijnvisie voor het bedrijf delen en veel ervaring hebben op het gebied van duurzame verpakkingen. Peterson heeft meer dan 600 werknemers in Scandinavië en een omzet van 160 miljoen euro. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Sarpsborg en Sykkylven in Noorwegen, Norrköping en Bäckefors in Zweden en Randers in Denemarken. Peterson’s producten omvatten golfkartonnen verpakkingen, displayoplossingen en tevens verpakkingsmachines. De hoofdmarkten zijn consumentengoederen, voedingsmiddelen en dranken, industrie en e-commerce.

Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Roelandt, communicatiemanager
: liesbeth.roelandt@vpk.be of vul het contactformulier in.