menu
  1. Home
  2. Nieuwste drukapparatuur bij Rigid

Investering in de nieuwste drukapparatuur bij Rigid

Eerder dit jaar bestelde VPK een nieuwe roterende stansmachine en een flexo vouwlijmer voor de vestigingen van Rigid in Desborough in het VK en Limerick in Ierland.

Nieuwe roterende stansmachine met hoge precisie voor Desborough

De 4-kleuren Göpfert Evolution van Desborough is een van de meest nauwkeurige stansmachines van dit moment. Met een maximale snelheid van 15.000 vellen per uur, wordt de capaciteit van het terrein met 14 miljoen m² karton uitgebreid. Om een maximale productiviteit te garanderen, is de machine uitgerust met een invoer-, breek- en palletiseersysteem.
“De installatie van deze machine is weer een stap vooruit in gespiegeld opereren in onze vestigingen in Selby en Desborough,” legt Julian Freeman, hoofd Sales & Marketing van de Rigid Group, uit. “Het opzetten van gespiegelde activiteiten garandeert onze bedrijfscontinuïteit. Het is onderdeel van de algemene bedrijfsstrategie van VPK en verbetert de service voor onze klanten.”

Dit is de derde flexo stans-lijn van Göpfert die door Rigid Containers in het Verenigd Koninkrijk wordt geïnstalleerd. Naast de nieuwe lijn in Desborough gebruikt het bedrijf twee Göpfert-machines in de vestiging in Selby in Yorkshire.

Doorlopende investeringen voor recente overname  in Limerick

Na de overname van ICS Europaks vorig jaar zijn er diverse investeringen gedaan in de vestiging van Rigid in Limerick in Ierland. Nieuwe software voor de planning van fabrieken en het verzamelen van gegevens op de werkvloer werd uitgerold, recepties en kantoorruimtes werden gerenoveerd. De belangrijkste investering voor het verhogen van de productiviteit van de fabriek is de installatie van een Bobst FFG 924 NT, met Bobst-voorvoeder, in-line Mosca-bundelband en Dücker Corrpal palletiseerlijn.

Om een maximale productiviteit van de gehele converting-afdeling te garanderen, is er een Dücker end-of-line conveyor-systeem toegevoegd dat de afgewerkte pallets in een Mosca palletband en poly-wraplijn transporteert. Elke pallet verlaat nu de site volledig in krimpfolie verpakt om een perfecte palletpresentatie op de locatie van de klant te garanderen.

De nieuwe flexostempelpersen voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige schapklare verpakkingen. De totale investering voor beide drukmachines bedraagt ongeveer 10 miljoen euro. VPK heeft zwaar geïnvesteerd in machines en mensen in haar 40 vestigingen in 13 verschillende landen om de dienstverlening aan haar groeiende klantenkring voortdurend te verbeteren. Deze trend zet zich ook voort bij dochterbedrijf Rigid.

Meer over de langetermijngroei van Rigid

Sinds de overname door VPK in 2000 heeft Rigid een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dankzij een uitgebreid investeringsplan werd Desborough omgevormd tot de hoofdlocatie. De capaciteit van greenfields in Wellington en Selby werd verhoogd en de recente overname in Ierland versterkte de geografische spreiding. De netto-omzet is sindsdien gestegen van 18 miljoen Britse pond tot 100 miljoen Britse pond.