test
test
  1. Home
  2. Poolse verpakkingsdivisie sterk uitgebreid rond de zomer van 2018

Poolse verpakkingsdivisie sterk uitgebreid rond de zomer van 2018

Slechts drie jaar na de start van de Poolse verpakkingsdivisie is een capaciteitsuitbreiding van 40% gepland. De productievestiging van Radomsko, gelegen tussen Lodz en Krakau, krijgt na de zomer een extra hal. Het huidige machinepark wordt aangevuld met extra machines, goed voor 30 miljoen m² golfkartonnen verpakkingen en 15 extra medewerkers.

Snelle groei door internationale klanten

In 2015 breidde VPK de bestaande locatie voor onbewerkte, golfkartonnen platen in Radomsko uit met een afdeling voor afgewerkte producten: geperste, bedrukte en gelijmde golfkartonnen verpakkingen. Totale tegenwoordige capaciteit? 80 miljoen m². De focus ligt op de levering aan Poolse filialen van Europese klanten die worden bediend door het netwerk van de Blue Box Partners .

Door de groei van de Poolse markt kwam de locatie in korte tijd op zijn maximale capaciteit. Daarom start VPK nu met de bouw van een extra hal, goed voor bijna 10.000 m² extra ruimte. Een Bobst Mastercut, een vouwmachine van Tanabe en een extra omsnoerings- en verpakkingslijn verhogen de totale capaciteit van golfkartonnen verpakkingen met 30 miljoen m². De Göpfert stempelpers krijgt ook een zesde kleureenheid om in één snelle productiestap een hoogwaardige bedrukking te realiseren.

De nieuwe hal en de verwerkingsmachines zullen naar verwachting halverwege het jaar operationeel zijn. Ook het aantal medewerkers zal in de loop van het jaar toenemen van 200 naar 215. VPK Packaging Group investeert 10 miljoen euro in het volledige uitbreidingsproject.