menu
  1. Home
  2. Op weg naar een meer circulaire economie

Op weg naar een meer circulaire economie

Bij Blue Paper in Straatsburg wordt een ambitieus energieproject gelanceerd. De bouw van een energiecentrale om de eigen reststoffen om te zetten in energie draagt bij aan een duurzamere papierfabriek die 80% minder aardgas verbruikt en de restfracties efficiƫnter beheert, waardoor een betere concurrentiepositie voor de toekomst verzekerd is.

De cirkel sluiten: optimaal gebruik maken van alle materiaalstromen

Blue Paper produceert dagelijks meer dan 1000 ton verpakkingspapier op basis van gerecyclede vezels. De grondstof hiervoor bestaat uit papier en karton dat in balen wordt verzameld en geleverd. Door het recyclingproces worden herbruikbare papiervezels gezuiverd en gescheiden van restmaterialen. Het residu, zo'n 25.000 ton per jaar, bestaat voornamelijk uit hout, textiel en andere materialen die aanwezig zijn in de balen met grondstoffen. De nieuwe productie-eenheid van Blue Papers’zet de potentiĆ«le energie van dit residu om in stoom, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van alle materiaalstromen. De opgewekte stoom wordt op zijn beurt weer gebruikt om het nieuwe papier te drogen. In totaal bespaart dit 80% van het aardgasverbruik en vermindert het jaarlijkse transport met 500 vrachtwagenladingen.

Duurzame toekomst voor Blue Paper

De investeringskosten van dit high-techproject bedragen tot 22 miljoen euro. Dit wordt gecompenseerd door besparingen op fossiele brandstoffen en optimalisatie van de materiaalstromen. Op langere termijn zal deze investering ook de sterke positie binnen de papiersector in stand houden. Met dit project wil VPK verder innoveren voor een duurzame toekomst voor haar hypermoderne papierfabriek die eind 2013 met de productie is gestart.
De papiermachine van Blue Paper is heel bijzonder in Europa. De indrukwekkende breedte (8,5 m), de uitzonderlijke productiviteit en het duurzame energieverbruik zijn het resultaat van een innovatieve omschakeling ter waarde van 100 miljoen euro. In 2014 werd de locatie ook uitgerust met twee nieuwe WKK-units (warmtekrachtkoppeling). Vorig jaar werd een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn toegevoegd aan de bestaande magazijncapaciteit.

De bouwwerkzaamheden starten in maart 2017. Het is de bedoeling dat de productie-eenheid in 2018 operationeel is.