test
  1. VPK Packaging Group neemt Europese en Chinese divisies over van kokerproducent Corenso

VPK Packaging Group neemt Europese en Chinese divisies over van kokerproducent Corenso

VPK Packaging Group heeft een overeenkomst bereikt om de Europese en Chinese divisies over te nemen van kokerproducent Corenso, samen 15 productiesites. Corenso is een belangrijke internationale marktspeler voor de productie van hulzenkarton en kartonnen kokers voor het wikkelen van papier, folie, textiel en metaal, in handen van NPAC International Inc. 

De overeenkomst tussen VPK Packaging Group en NPAC International – een bedrijf in eigendom van Madison Dearborn Partners uit Chicago - voor de overname van Corenso’s Europese en Chinese activiteiten omvat 2 papiersites voor de productie van hulzenkarton en 13 wikkelfabrieken voor de verwerking tot kokers. Corenso’s activiteiten in Noord-Amerika worden verdergezet door NPAC International. De transactie is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwacht in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond.
VPK’s kokerdivisie, gekend onder de merknaam Corex, telt 14 productiesites voor het vervaardigen van industriële kokers voor het wikkelen van papier, folie, textiel en metaal. Daarnaast brengt Corex ook ronde composietverpakkingen op de markt voor het verpakken van voeding, specerijen, cosmetica en sterke dranken. In België heeft Corex fabrieken in Harelbeke en Deerlijk.

De 15 bijkomende sites, waaronder 2 grondstof producerende papierfabrieken in Frankrijk en Finland en een netwerk van 10 Europese en 3 Chinese wikkelfabrieken voor de verwerking tot kokers, stellen samen 850 medewerkers te werk, met een omzet van 170 miljoen euro. Met de overname zal de volledige kokerdivisie 260 miljoen euro ofwel 16 procent van VPK’s groepsomzet vertegenwoordigen.

Internationale schaalvergroting

De acquisitie van Corenso verbreedt de geografische spreiding naar regio’s waar VPK tot op heden niet actief was. Belangrijke nieuwe markten zijn Finland, Spanje en China. Vanuit een klantgerichte visie wil VPK Packaging Group hiermee vooral een antwoord bieden aan de globale vraag naar kartonnen kokers.
CEO Pierre Macharis: “Corex en Corenso hebben de afgelopen 10 jaar een indrukwekkend traject afgelegd. We zijn verheugd de krachten te bundelen om een ruimere geografische dekking te bieden en hierbij het netwerk en de expertise van VPK optimaal te benutten. Onze klanten kunnen daarbij terugvallen op unieke kwaliteit en service die Corex en Corenso aanbieden. Aangaande stroomopwaartse integratie garanderen we met twee extra papierfabrieken ook een gecontroleerde en duurzame grondstofaanvoer.”

Circulaire economie als groeimotor

VPK Packaging Group produceert diverse soorten karton verpakkingen op basis van gerecycleerd papier. Het duurzaam circulair economisch model ligt aan de basis van alle activiteiten binnen de groep. Zo zal VPK in 2019 meer dan 1.5 miljoen ton oud papier recycleren naar duurzame verpakkingstoepassingen.  Verpakkingen spelen een cruciale rol in de voorraadketen door goederen te beschermen, het logistiek traject te optimaliseren en merken te onderscheiden.

Meer weten over kokers?

Corex is de kokerdivisie van VPK Packaging Group. Meer informatie over hun activiteiten is te vinden op hun website. 
Bezoek de website van Corex