menu
  1. Home
  2. VPK neemt de golfkartonactiviteiten van Peterson Packaging over

VPK neemt de golfkartonactiviteiten van Peterson Packaging over

VPK Packaging Group heeft de overname van de golfkartonactiviteiten van Peterson Packaging afgerond.

6 vestigingen in Noorwegen, Zweden en Denemarken zullen als een zelfstandig bedrijfsonderdeel onder de eigen merknaam Peterson binnen de VPK-groep worden geëxploiteerd. Met de nieuwe overname zal de gezamenlijke omzet van VPK Packaging Group de grens van 1 miljard euro ruimschoots overschrijden .

De overname van de 6 Scandinavische vestigingen past in de strategie van VPK om de geografische dekking te vergroten en Europese klanten te voorzien van golfkartonverpakkingen van hoge kwaliteit. Met het nieuwe bedrijfsonderdeel kan deze activiteit worden uitgebreid naar de Scandinavische markt. De totale omzet van de golfkartonafdeling van Peterson bedroeg in 2015 150 miljoen euro.

Peterson zal als een zelfstandig en onafhankelijk bedrijfsonderdeel worden geleid en houdt met de toevoeging van de uitgebreide expertise van VPK het sterke lokale merk in stand . Dit is vergelijkbaar met de andere bedrijfsonderdelen van VPK zoals Rigid (VK en Ierland), Ondulys (Frankrijk) en Aquila (Polen). Het onderhouden van nauwe klantenrelaties in de lokale markten, evenals aanwezigheid in heel Europa , blijven de gemene delers in de bedrijfsontwikkeling van beide groepen.

Dan Johannessen zal de rol van managing director vervullen en het Scandinavische bedrijfsonderdeel leiden. Met het internationale samenwerkingsverband van VPK, de Blue Box-partners, zullen de golfkartonactiviteiten zich voortaan door middel van een nauw verbonden netwerk uitstrekken van Noorwegen tot Spanje en van Ierland tot Roemenië.


Een nieuwe mijlpaal voor de omzet dankzij een bewezen groeistrategie

VPK heeft zich de afgelopen decennia met succes een duurzame groeistrategie eigen gemaakt. Door het combineren van greenfield start-ups in landen met een groeiende koopkracht en de aanwinst van zelfstandigere en stabiele groeigebieden, is de groep erin geslaagd een sterke groei te realiseren met behoud van een evenwichtig risiconiveau. De private groep verwacht met deze nieuwe overname een gezamenlijke omzet van 1 miljard euro ruimschoots te overschrijden.

“Peterson Packaging is een toonaangevende leverancier in Scandinavië en bedient belangrijke klanten in diverse markten zoals voeding, dranken en FMCG. We kijken ernaar uit om deze activiteiten voort te zetten, de service te verbeteren en deze waar mogelijk verder te ontwikkelen. De aanwezigheid van Peterson op de lange termijn en de nauwe klantrelaties passen perfect in de duurzame groeistrategie van VPK. Ik ben ervan overtuigd dat de krachten van twee bewezen bedrijven zullen worden gebundeld in het nieuwe merk VPK Peterson, legt CEO Pierre Macharis uit.

Persfoto's overname Peterson