test
test
  1. VPK Packaging Group investeert in CorrBoard UK

VPK Packaging Group investeert in CorrBoard UK

VPK Packaging Group heeft aangekondigd te investeren in een aandeel van 30% in CorrBoard UK, de private golfkartonfabrikant gevestigd in North Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk, door kapitaalverhoging en verwerving van het belang van Corrugated Synergies International in het consortium.

CorrBoard UK zal volledig worden ondersteund door de expertise van Rigid Containers, de Britse verpakkingsafdeling van VPK. Pierre Macharis, CEO van VPK Packaging Group, verklaarde: “CorrBoard’s moderne 320.000ft2-fabriek is indrukwekkend en met VPK’s ervaren management, kennis en vaardigheden verwachten we te blijven opereren als onafhankelijke eenheid met een toegewijde strategie. Dit levert een hoog serviceniveau en een concurrerend productaanbod op de markt.”

Een woordvoerder van CorrBoard zei: “Ons operationeel succes zal verder worden verbeterd met betrokkenheid van VPK en we zijn van plan het huidige volume van 130 miljoen m² aan platen geproduceerd met de ultramoderne 2.8M Fosber-golfkartonmachine toe te laten nemen. We produceren met dezelfde machine ook 35 miljoen aan m² enkelzijdige platen. VPK heeft met Aquila zijn kennis op het gebied van sheet-feeding bewezen, met een productie van 700 miljoen m² aan platen per jaar.”
In een verklaring uitgegeven door de platenfabrikanten van Corrboards, uitten zij hun dankbaarheid aan Corrugated Synergies International voor hun expertise en hulp gedurende de afgelopen drie jaar als operationele partner in de fabriek, en verwelkomt VPK in de organisatie om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Het CorrBoard-consortium omvat ook: Beaucrest Packaging Solutions, Dairi-Pak, Fencor Packaging Group, GWP Group, Garthwest, McLaren Packaging en Swanline Print.