menu
  1. Home
  2. VPK Packaging Group sponsort het Cirk festival

Kartonnen dozen, displays en mobiles voor de jubileumeditie van Cirk! festival

België - VPK Packaging Group sponsort de bouw van een kartonnen belforttoren in Aalst en zorgt daarnaast voor extra promotie met displays en mobiles.

VPK sponsors the construction of a cardboard belfry replica Het Cirk! Festival wordt traditioneel gehouden in het laatste weekend van augustus, in Aalst, waar tevens het hoofdkantoor van VPK gevestigd is. Voor de tiende editie koos de organisatie voor een speciale hoofdattractie, in de vorm van een kartonnen reconstructie van de belforttoren van Aalst.

VPK Packaging Group voelde zich vereerd om de 1300 dozen die nodig waren voor het kunstwerk te leveren. De voorbereidingen voor de bouw begonnen een week van tevoren. Honderden vrijwilligers, waaronder VPK-collega’s en hun familieleden, namen deel aan workshops om de verschillende onderdelen voor te bereiden. Tijdens het festival zelf werden alle stukken geassembleerd om een indrukwekkende kartonnen replica van 25 meter hoog te maken.

En VPK hield het daar niet bij. Tijdens besprekingen met de organisatie werd al snel duidelijk dat golfkarton ook andere kansen bood. De display-divisie ging aan de slag om een opvallende vloerdisplay te ontwerpen voor distributie van programmaboekjes. Het resultaat? Kleurrijke kleine belforttorens op 18 centrale stadspleinen.
VPK produced displays and mobiles for Cirk festival Naast de displays produceerden we meer dan 1.000 kartonnen mobiles. De hangende, bedrukte figuren werden een week van tevoren gebruikt om de winkeletalages in het centrum te versieren. In combinatie met de displays zorgden ze voor een optimale zichtbaarheid en promotie voor het festival. Dit was tevens een milieuvriendelijke aanpak, omdat alle ontwerpen perfect recyclebaar zijn.

Lees meer over Olivier Grossetête, het artistieke brein achter de toren, en bekijk de constructie van het kunstwerk in de onderstaande video.

VPK Display, your partner for displays & POS material

Displays ontdekken

Benieuwd naar andere creatieve ideeën voor displays? Neem een kijkje in de wondere wereld van de meest creatieve toepassingen van golfkarton.

Meer te weten komen