menu
  1. Home
  2. VPK versterkt zijn marktpositie in massief karton met de overname van SolidPack

VPK versterkt zijn marktpositie in massief karton met de overname van SolidPack

Aalst, 19 januari 2017 - VPK Packaging Group heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen van SolidPack te verwerven. Met deze stap zal VPK zijn segment van massief karton verder uitbouwen - bekend onder de merknaam Smart Packaging Solutions. Door twee complementaire leveranciers samen te brengen onder één merk wil de groep inspelen op de toegenomen marktvereisten voor massief kartonnen verpakkingen.

Smart Packaging Solutions is de massief karton-divisie van VPK Packaging Group. Zoals met alle verpakkingsopties van de groep maakt massief karton deel uit van een geïntegreerd en circulair productieproces, dankzij in-house papierrecycling. Smart Packaging Solutions is ondergebracht bij de VPK-faciliteiten in Oudegem. In 2008 breidde de divisie zich uit naar een tweede locatie in Meer, vlakbij de Nederlandse grens.

Met 250 werknemers produceert Smart Packaging Solutions ongeveer 85.000 ton verpakkingen per jaar. Dit zorgt voor een omzet van 70 miljoen euro, die vooral voortkomt uit sectoren als groenten, vlees en kip.

De overname van SolidPack telt 175 medewerkers, 65.000 ton verpakkingen en meer dan 50 miljoen euro omzet. Kernmarkten zijn de vlees-, vis- en bloemenindustrie. Met deze transactie neemt Smart Packaging Solutions een leidende marktpositie in Europa in.


Meer expertise onder één organisatie

De langetermijnvisie van VPK zorgt ervoor dat er een duurzaam investeringsbeleid bestaat. Divisies binnen de groep worden begeleid met grote autonomie en ruimte voor ondernemerschap. Gecentraliseerde diensten zoals financiën en engineering ondersteunen de operationele processen van de verschillende faciliteiten. Met deze duurzame groeistrategie wil VPK de divisie massief kartonnen verpakkingen nu verder ontwikkelen.

De samengevoegde krachten zorgen ook voor een sterke complementariteit. Johan De Neef, BU Manager at Smart Packaging Solutions: “We vullen elkaar heel goed aan. Onze klanten bevinden zich overwegend dicht bij huis, Solidpack heeft een sterke portfolio in overzeese export. Dit heeft tevens invloed op de sectoren waaraan wij leveren. We willen deze expertise en ervaring nu bundelen om onze klanten een nog betere service te bieden.“


Specifieke markten met wereldwijde distributie

Massief karton is karton van hoge kwaliteit met een zeer compacte en platte structuur, een goede weerstand tegen vocht en uitstekende bedrukbaarheid. Het wordt vooral in de agro-industrie toegepast. Omdat het compact is leent het zich perfect voor overzeese export. Iers lam, Nederlandse komkommers en Belgische kip zijn typische exportproducten verpakt in massief karton.