menu
  1. Home
  2. De houdbaarheid verlengen

De houdbaarheid verlengen

Onderzoek wijst uit dat fruit nog drie dagen langer vers blijft in golfkartonnen dozen dan in herbruikbare plastic kratten

Golfkartonnen verpakkingen zorgen ervoor dat verse producten langer meegaan omdat ze besmetting voorkomen. Dit komt door de zeer hoge temperaturen die worden toegepast tijdens het productieproces, die over het algemeen tussen 180°C en 200°C liggen. Het materiaal zelf bereikt drie keer een temperatuur van minstens 100°C: één keer tijdens de fabricage van het papier zelf en twee keer tijdens het proces van conversie naar golfkarton. Het resultaat is een verpakking die schoon en hygiënisch is. Dit voorkomt op zijn beurt voedselbederf tijdens transport, in magazijnen en supermarkten, en bij de consument thuis.

vegetables in nature
Het is dan ook geen verrassing dat karton verpakkingen – hetzij golfkarton of massief karton – de voorkeursverpakking voor groenten en fruit zijn. Het houdt de producten vers van boerderij tot winkel. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat fruit tot wel drie dagen langer vers blijft in golfkartonnen trays dan in herbruikbare plastic kratten. De belangrijkste reden is dat golfkartonnen verpakkingen de vervuiling van pathogene en bederfelijke micro-organismen aanzienlijk verminderen. Dit verlaagt het risico op door voedsel overgedragen ziekten en verbetert de houdbaarheid van fruit en groenten, wat bijdraagt aan hun frisheid, geur, uiterlijk en smaak. Daarnaast wordt elke verpakking slechts voor één levering gebruikt. Dit is vooral belangrijk voor groenten en fruit, brood, eieren, vleesproducten en andere bederfelijke producten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op als u vragen heeft over hoe onze verpakkingen de houdbaarheid van uw producten kan verlengen. Onze experts helpen u graag antwoord te vinden op uw vragen.

Neem contact met ons op