menu
  1. Home
  2. Uw e-commerce-rendement verhogen

E-commerce-rendement verhogen

Zorgen voor een perfecte klantenervaring. Consumenten lezen het retourbeleid vaak heel zorgvuldig door voordat ze besluiten om een product online te bestellen.

Met de groei van e-commerce is het geen verrassing dat de juiste verpakking kiezen voor e-commerce een flinke uitdaging kan zijn. Leveranciers willen een geweldige klantervaring bieden – verder gaan dan van het inkoopproces naar het retourproces als een klant niet tevreden is met zijn of haar aankoop. Eindklanten willen zeker zijn dat het retourneren van een product aan de leverancier snel en gemakkelijk gebeurt.

De beste oplossing is vaak de meest voor de hand liggende. Zorg ervoor dat de e-commerce-verpakking die u kiest om uw producten veilig en degelijk aan de klant te leveren, gemakkelijk kan worden gebruikt om het product terug te sturen in geval van ontevredenheid. Het laatste dat u wilt is dat uw verpakking ongeschikt is om retour te verzenden, wat kan leiden tot beschadigingen aan het product.

Het ontwerp van verpakkingen is essentieel

Om een klantvriendelijk retourbeleid te kunnen garanderen is het cruciaal om de doos volledig te optimaliseren. Alles begint bij het ontwerpen van een e-commerce-verpakking die perfect geschikt is om te retourneren. Dit maakt het gemakkelijk voor klanten om de originele verpakking te gebruiken bij het retourneren van een product. Verpakkingen voor e-commerce moeten daarom eenvoudig te openen zijn op een manier die de verpakking geen schade toebrengt, waardoor deze opnieuw kan worden gebruikt. Hiervoor zijn scheurstrips handig, die vaak gebruikt worden om een verpakking voor het eerst te openen. De verpakking dient dan eenvoudig opnieuw gesloten te kunnen worden met dubbelzijdige tape.

Een specifieke vraag over e-commerce verpakkingen?

Wij kunnen u adviseren over de productie van verpakkingen die de producten veilig aan de klant leveren.
Neem contact met ons op