test
  1. Oplossingen voor klantenservice

Oplossingen voor klantenservice

Door onze kennis en expertise met onze klanten te delen, krijgen we feedback die leidt tot betere processen voor beide partijen.

De technische competentiecentra van VPK bieden diepgaand technisch advies op locatie. Dit vermogen wordt weerspiegeld door onze ontwerpers die voortdurend werken aan het optimaliseren van ontwerpen om de productiviteit van klanten te verbeteren. We zijn altijd bereid om onze kennis en innovatie met u te delen.

Dit kan bijvoorbeeld met een bezoek aan een van onze productielocaties. Tijdens deze kennismaking delen wij onze nieuwste technologie en innovaties. De feedback die we ontvangen, helpt ons om zowel onze eigen processen als de uwe te verbeteren. Deze bezoeken kunnen worden gecombineerd met een meer theoretische training over aspecten van papier en karton, wat leidt tot diepere inzichten en verdere optimalisatie.

Nabijheid en partnerschap

Onze geïntegreerde klantenserviceteams bieden meer dan enkel een team van experts, maar tevens een kwalitatieve klantenservice die gebaseerd is op nabijheid en een partnerschap dat dicht bij u en uw producten staat. Neem contact met ons op om een bezoek aan een van onze productielocaties te regelen.

Neem contact met ons op

Op zoek naar een andere verpakking? Dit zijn onze overige productcategorieën