menu
 1. Home
 2. Procesingenieur

Procesingenieur

Procesingenieur

België Oudegem Productie | Technical & Engineering
Deel deze vacature

Solliciteer nu

VPK Group produceert kartonnen verpakkingen en papier op basis van gerecycleerde vezels. Deze duurzame verpakkingen worden ontwikkeld op maat van de klant. Zo streven wij een optimale logistiek na voor onze klanten. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een unieke set van 4 sterke waarden: Ownership, Trust, Care & Beyond. Ze bepalen ons morele kompas en geven vorm aan onze dagelijkse activiteiten.

VPK Group is een Belgische, groeiende groep met meer dan 70 vestigingen verspreid over meer dan 20 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst. Internationaal telt de groep zo’n 6400 werknemers.

VPK Group streeft naar een open, veilige en inclusieve werkomgeving. Daarom is iedereen welkom ongeacht leeftijd, gender, seksuele voorkeur, afkomst en religie.

Functie

VPK Paper is een afzonderlijke business unit binnen VPK Group. Deze bedrijfstak vervaardigt jaarlijks zo’n 530.000 ton papier voor verpakkingsdoeleinden uit 100% gerecycleerd papier en karton en beschikt over 3 papiermachines in Oudegem (Dendermonde).

Als procesingenieur sta je in voor de continuïteit en innovatie van het gehele productieproces. Als Process Engineer kom je zo in contact met een multidisciplinaire productieomgeving. Vanuit onze site in Oudegem sta je in voor volgend takenpakket:

 • Analyse bestaande productieprocessen (in de vezelvoorbereiding, op de papiermachines, in de energie- en stoomopwekking en in de waterzuivering) en optimalisatie van bestaande processen
 • A tot Z coördinatie van de procesverbeteringsprojecten en je geeft ondersteuning aan productie bij problemen.
 • Verantwoordelijk voor het functionele aspect van nieuwe projecten
 • Detectie en opvolging nieuwe markttrends en je toetst deze af naar haalbaarheid binnen VPK
 • Rapportage op basis de actuele toestand van bedrijfsprocessen en vergelijkt deze met onze vestiging in Strasbourg
 • Dagelijks contact met machineverantwoordelijken, ploegassistenten en sitemanagers rond belangrijke productiestoringen, nieuwe processen of nieuwe best practices.

Profiel

Als procesingenieur ben je van opleiding ingenieur, bij voorkeur met optie elektromechanica, biowetenschappen of elektronica. Daarnaast ben je sterk communicatief en neem je graag initiatieven. Verder kenmerken volgende eigenschappen jou:

 • Een complexe technische productieomgeving is voor jou een uitdaging.
 • Sporadisch reizen naar onze vestiging is Strasbourg zie je als een pluspunt.
 • Probleemoplossend denken en efficiënt werken typeren jou.
 • Veiligheid en kwaliteit draag je hoog in het vaandel.

Wat we bieden

VPK Group biedt je een job met zelfstandigheid, boeiende en veelzijdige verantwoordelijkheden in een sterk groeiende multinational. Je komt terecht in een bedrijf op mensenmaat waar de werknemer en een positieve groepssfeer centraal staan. Je loonpakket is marktconform en gebaseerd op jouw ervaring, aangevuld met een breed pakket aan extralegale voordelen.

Stijn
Interesse?
Contacteer Stijn Dammekens
+32488383305
LinkedIn

Solliciteer nu

Selectieprocedure

Heb je een vacature gezien waar je enthousiast van wordt? Lees snel verder en stel je kandidaat. Misschien word jij binnenkort onze nieuwe collega.
Lees meer
Deel deze vacature

Solliciteer nu

Interesse?

Kom meer te weten over ons bedrijf en wie weet word je binnenkort onze nieuwe collega!

Lees meer