menu
  1. Home
  2. Duurzaamheid

Onze duurzaamheidsaanpak

Onze bijdrage aan een meer duurzame toekomst realiseren we door de circulaire verpakkingsproducten die we op de markt zetten, maar ook door ons continue streven naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk van onze productiesites. 

Benieuwd naar onze inspanningen en hoe we deze in de praktijk omzetten? 

Klik hier

VPK Group Sustainability Report 2023

Lees ons nieuwste duurzaamheidsrapport!

Met trots presenteren wij ons nieuwste duurzaamheidsrapport, dat diepgaande data bevat en waardevolle praktijkvoorbeelden beschrijft die bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

In alles wat we doen, zetten we constant in op duurzaamheid in al zijn vormen. Van een spaarzamer gebruik van hulpbronnen tot het continu investeren in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, maar ook ultramoderne apparatuur. Een van de belangrijkste aspecten in ons verhaal is dat duurzaamheid en de toekomst van verpakkingen wordt vorm gegeven door onze mensen. De resultaten die we behalen zijn voor een groot deel aan hen te danken. 

VPK wil altijd een stapje verder gaan. Met onze langetermijnvisie anticiperen we consequent op de toekomst. 

Benieuwd naar onze duurzaamheidsprestaties in 2022 en onze doelstellingen voor de komende jaren? Lees er alles over in ons gloednieuwe rapport.

Lees het rapport
Warm Dendermonde

Warm Dendermonde

In Vlaanderen gaat meer dan 80% van de energie naar de verwarming van woningen met aardgas. Daar willen we van af. De stad Dendermonde werkt samen met de provincie Oost-Vlaanderen aan een warmteplan waarin warmtenetten straks een belangrijke rol gaan spelen. Dat moet ook, want tal van overheden – Europees, Vlaams en provinciaal – verwachten grote duurzaamheidsinspanningen van steden, gemeenten én bedrijven. De stad, provincie en VPK bundelen de krachten in dit verhaal.

Meer informatie

ECOGRIP_the corrugated solution for single use plastic
Duurzaam verpakken is belangrijk voor onze planeet, vooral wanneer het gaat om plastic voor eenmalig gebruik dat niet biologisch afbreekbaar is. Krimpfolie hoort daarbij en kan vervangen worden door ECOGRIP. Een duurzame verpakking in golfkarton ter vervanging van plastic krimpfolie. Volledig aanpasbaar, gebruiksvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Meer details
VPK employee_2

Hoe kunnen wij je helpen?

Stel jouw vraag aan onze experts! Ze hebben een grondig inzicht in de complexiteit van de toeleveringsketens en ecologische voetafdrukken. Wij zijn er om jouw bedrijf duurzamer te maken door het optimaliseren van de verpakkingen en supply chain.

Contacteer ons